For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Evenementen

Kennismaken met de Major Teaching? Meld je aan voor de eerstvolgende voorlichting.

 • Wat zijn de toelatingseisen?

  Het Major Teaching-traject is mogelijk voor studenten van de volgende tweejarige masteropleidingen aan de FNWI:

  tweejarige master FNWI lerarenopleiding
  Earth Sciences Aardrijkskunde
  Biological Sciences Biologie
  Biomedical Sciences  Biologie
  Physics and Astronomy Natuurkunde
  Chemistry Scheikunde
  Mathematics Wiskunde
  Stochastics & Financial Mathematics Wiskunde

  Er zijn eisen aan de invulling van het eerste jaar, die je kunt vinden in de OER van je opleiding op http://www.student.uva.nl (kies je Master's programme > A-Z > Rules and regulations).

  We raden je aan om over de eisen van de FNWI en de ILO contact op te nemen met de track-coördinator van de Majors, Kelly van Leeuwen.

 • Hoe is het programma opgebouwd?
  • Je volgt eerst een programma van 48EC ‘in de discipline’.
  • In het tweede jaar van je master volg je aansluitend de vakken van de major aan de Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO).
  • Je studeert af als Master of Science in je discipline. Je lesbevoegdheid wordt bijgeschreven op je masterdiploma van de FNWI; je ontvangt geen apart diploma of certificaat van de ILO.
 • Hoe kan ik me aanmelden?

  Als Major Teaching-student volg je het opleidingsprogramma van de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs (Leraar VHO) . Je blijft ingeschreven in Studielink als student bij de FNWI, maar moet je apart voor het Major Teaching-traject aanmelden bij de ILO.

  De aanmeldperiode voor het Major Teaching-traject loopt van 15 februari tot en met 30 april voor de collegestart in september, en van 15 september tot en met 31 oktober voor de collegestart in februari.

  Uitsluitend tijdens de genoemde aanmeldperiodes vind je hieronder een link naar het aanmeldformulier.

  Na het versturen van het aanmeldformulier krijg je van de ILO een automatisch gegenereerd e-mailbericht. Hierin wordt beschreven wat je moet doen om formeel te worden toegelaten. Lees deze mail dus zorgvuldig!

Podcast: "Mijn 1e jaar voor de klas"

Lesgeven is een prachtig vak. Je kunt veel betekenen voor een ander. Maar het kan ook zwaar zijn, zeker als je aan het begin van je loopbaan staat. Speciaal voor jonge docenten, zij-instromers en leraren in opleiding is er nu de podcast "Mijn eerste jaar voor de klas". Leef mee met starters Maurice en Elisabeth (oud-student UvA): herkenbaar en leerzaam voor elke docent.

Beluister aflevering 1 op Spotify of via Apple.

Feiten & cijfers
Vorm
Voltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
Februari, september
Locatie
Roeterseilandcampus